Inspiratie

Frikandellington

De Frikandellington is een creatieve variant van de traditionele Beef Wellington, perfect voor een feestelijk kerstdiner. 

Utensils icoon 4 porties
Clock icoon 50 minuten
Frikandellington Mora

Ingrediëntenlijst

5 Mora frikandellen
1 potje mosterd
1 doosjes champignons
1 sjalot
6 plakken parmaham
1 bosje tijm
curry
2 plakken bladerdeeg
3 eieren
boontjes

Bereiding

1
Bereid de frikandellen volgens het bereidingsadvies op de verpakking
2
Smeer de frikandellen met een kwast in met mosterd
3
Leg een vershoudfolie op het aanrecht en leg hier 3 frikandellen op en leg daar vervolgens weer 2 frikandellen op
4
Rol de frikandellen nu stevig op in het vershoudfolie en leg in de koelkast om stijf te worden
5
Snijd nu de champignons, tijm en de sjalot heel fijn
6
Bak de champignons, tijm en de sjalot in een koekenpan tot goudbruin en peper en zout toe
7
Plaats 6 plakken parmaham op een laag plastic folie
8
Verspreid het champignon-sjalot-tijm mengsel over de laag parmaham
9
Plaats hier bovenop de frikandellen en het geheel strak op in de folie. Plaats in de koelkast
10
Verwarm de oven voor op 175 graden
11
Leg een lang stuk bladerdeeg op een gladde ondergrond met wat bloem onderop
12
Haal de opgerolde frikandellen uit de koelkast, haal ze voorzichtig uit de folie en plaats de aan het begin van het bladerdeeg
13
Splits 3 eieren en doe het eigeel in een glas en bestrijk de randen van het bladerdeeg met een kwast met het eigeel
14
Rol de frikandellenrol op in het bladerdeeg en vouw de zijkanten mooi dicht. Snijd het overtollige bladerdeeg aan de zijkanten weg
15
Leg vervolgens het tweede stuk bladerdeeg op een gladde ondergrond met wat bloem onderop
16
Gebruik een vlaairuitenroller om een mooie ruitvorm te rollen uit het bladerdeeg. Plaats deze over het bladerdeeg gevuld met de frikandellen
17
Snijd het overtollige bladerdeeg weg en smeer de Frikandellington met een kwast in met het eigeel
18
Bak de Frikandellington mooi goudbruin in de oven voor 35 minuten op 175 graden
19
Kook de boontjes tot ze gaar zijn
20
Haal de Frikandellington uit de oven en snijd in mooie plakken
21
Voeg curry toe op het bord, plaats hier bovenop de boontjes en leg de plak Frikandellington op het bedje van curry en boontjes
Delen