Inspiratie

Bitterballen-pasteitje

Geniet van de feestdagen met de Mora Bitterballen Pastei! Deze heerlijke snack is perfect als amuse voor je menu. 

Utensils icoon 4 porties
Clock icoon 15 minuten
Mora Bitterballen Pastei

Ingrediëntenlijst

2 doosjes Mora bitterballen
4 ragoutbakjes
1 pak bloem
1 pak roomboter
1 bakje champignons
1 runderbouillon blokje
1 bosje peterselie
laurierblaadjes
peper
zout

Bereiding

1
Breng water aan de kook met een rundvlees bouillon blokje
2
Bak 50gr roomboter op middelhoog vuur en laat uit bruisen
3
Voeg 60gr bloem toe en roer met een lepel totdat alles goed is opgenomen. Dit noem je een roux.
4
Wanneer de roux is afgekoeld voeg dan een pollepel bouillon toe totdat de roux klontvrij is.
5
Kook de roux zachtjes door zodat de bloem-smaak wegtrekt
6
Laat zachtjes inkoken en voeg laurier en gekneusde peperkorrels toe aan de ragout
7
Bereid de bitterballen volgens het bereidingsadvies op de verpakking
8
Prak 16 van de 24 bitterballen in een kom
9
Hou 4 van de 24 bitterballen apart voor de garnering
10
Bak de champignons goudbruin in een koekenpan
11
Hak de peterselie fijn
12
Voeg vervolgens de geprakte bitterballen, fijn gehakte peterselie en gebakken champignons toe aan de ragout
13
Breng op smaak met peper en zout
14
Laat inkoken tot gewenste dikte
15
Vul de pasteitjes met ragout en gebruik de overgebleven bitterballen om te garneren samen met gehakte peterselie
Delen