Inspiratie

Bitterbal op een vierkantje van roggebrood

Zo maak je in een handomdraai een Mora vegetarische draadjesvleesch bitterbal op een vierkantje van donker, smeuïg Fries roggebrood met Muhammara, Baby Romaine sla, mosterd mayonaise en gezouten popcorn.

Utensils icoon 12 porties
Clock icoon 20 minuten
Recept bitterballen

Ingrediëntenlijst

1 verpakking bitterballen
1 pakje roggebrood snacks of Fries roggebrood
1 kropje Baby Romaine sla
1 bakje Muhammara
1 tube/pot mosterd mayonaise
1 zak gezouten popcorn
Prikkers van 9 centimeter

Bereiding

1
Bereid de Mora vegetarische draadjesvleesch bitterballen zoals beschreven op de verpakking.
2
Leg de 12 roggebrood vierkantjes van 4x4 centimeter op een mooi plankje. Wanneer je grotere plakken roggebrood hebt, snijd ze dan even in vierkantjes van 4x4 centimeter.
3
Smeer op de stukjes roggebrood Muhammara.
4
Snijd de onderkant van het kropje Baby Romaine sla los en verwijder de buitenste bladeren. Leg een blaadje Baby Romaine sla op ieder stukje roggebrood.
5
Smeer op de sla nog een beetje extra Muhammara.
6
Plaats hierop de Mora vegetarische draadjesvleesch bitterbal, met daar bovenop een toefje mosterd mayonaise en een stukje gezouten popcorn.
7
Voor de stabiliteit kan er een grote bol of knoop prikker worden ingestoken zodat het geheel beter blijft staan.
Delen